Basisschool Ackerswoude

Onderwijs

In Ackerswoude komt ter hoogte van de Monnikenweg, bij de entree van Ackerswoude met de Klapwijkseweg in de toekomst een basisschool. Wanneer de eerste kinderen hier naar school kunnen, is nog niet bekend.


In de visie op onderwijshuisvesting die eind april 2017 aan de raad is voorgelegd staat dat er in Ackerswoude behoefte ontstaat aan een basisschool met 13 groepslokalen. De verwachting is dat in 2024 de piek van 13 groepen bereikt wordt. De permanente behoefte schommelt waarschijnlijk rond de 9 groepslokalen. De huidige openbare school De Tweemaster, nu gevestigd in Koningshof, wordt de wijkschool van Ackerswoude. De wens is om dit te combineren met kinderopvang. We houden u op de hoogte van de verdere ontwikkeling!

Pijnacker biedt daarnaast een compleet aanbod aan scholen. U kunt kiezen uit katholieke, protestants-christelijke of openbare basisscholen. Ook is er een basisschool voor algemeen bijzonder onderwijs en één voor speciaal basisonderwijs. En als uw kind de grote stap naar de brugklas maakt, dan kan dit ook binnen de gemeente. Het Stanislas College geeft onderwijs op alle niveaus: VMBO, HAVO en VWO.

Meer informatie over onderwijs en kinderopvang in Pijnacker-Nootdorp vindt u op de natuurlijkpn.

← Ackerswoude