Klimaatbestendige tuin in Ackerswoude

Klimaatbestendige tuin met subsidie

Een klimaatbestendige tuin met een bijdrage van het Hoogheemraadschap. De Pijnackenaren Peter en Setsuyo hebben met subsidie van het Hoogheemraadschap van Delfland hun nieuwe tuin in Ackerswoude klimaatbestendig aangelegd.

De stimuleringsbijdrage die het Hoogheemraadschap geeft is bedoeld om particulieren ertoe aan te zetten om hun tuin dusdanig in te richten dat regenwater, dat in de komende jaren steeds meer wordt verwacht, makkelijker weg kan.

Peter en Setsuyo wilden graag een echte, groene tuin. De overbuurvrouw bracht hen op het idee om grastegels te gebruiken op de oprit en milieuadaptieve maatregelen te nemen.

Samen met een hovenier die daar veel ervaring mee heeft maakten ze het ontwerp voor de tuin: grastegels, een wadi en vijver om hemelwater in op te vangen, een regenton en sedumdaken op de garage en het tuinhuisje.

De bewoners zijn heel tevreden. Ze merken dat de sedumdaken op de garage en het tuinhuisje een isolerende werking hebben. Hun wadi in de voortuin staat na een bui vol water en wordt na een tijdje weer leger. En met het water uit de regenton onderhoudt Peter zijn moestuin.

Bron: Pijnacker-Nootdorp Actueel – Paul Houkes

Meer informatie over de stimuleringsregeling van het Hoogheemraadschap is hier te vinden. 

geplaatst op 06-02-2018
Rietdekker start met eerste rieten dak Landrijk Cottage

Rietdekker start met eerste rieten dak Landrijk Cottage

In Landrijk Cottage in Ackerswoude is de rietdekker gestart met het aanbrengen van het eerste rieten dak. Meerdere huizen worden uitgevoerd met een rieten kap voor een exclusieve landelijke uitstraling.

Riet wordt al eeuwenlang als dakbedekking gebruikt vooral bij steile daken van 45 graden of meer. Vroeger was het naast stro en heideplaggen de goedkoopste dakbedekking, tegenwoordig wordt het vooral toegepast bij huizen in het hogere marktsegment. Een leuk weetje over riet; riet weegt circa 130 kilogram per kubieke meter, zodat een rieten dak van 30 cm dikte ongeveer 39 kg per m² weegt. Hierdoor is het veel lichter dan dakpannen, en vormt het minder een belasting voor de dakconstructie.

Landrijk Cottage
Er zijn verschillende type huizen in Landrijk Cottage stijl beschikbaar zoals herenhuizen, twee-onder-één-kapvilla’s en vrijstaande villa’s met rieten daken of met dakpannen. De huizen hebben een woonoppervlakten variërend van circa 156 m² tot maar liefst 235 m².

Wilt u ook de gelukkige eigenaar zijn van een cottage stijl villa in Ackerswoude? Er is nog een aantal (semi) vrijstaande villa’s beschikbaar binnen Landrijk Cottage! Neem direct even een kijkje op de pagina om te zien welke villa bij u past.

De Landrijk Cottage huizen zijn een ontwerp van Architektenburo Houweling uit Bleiswijk. De bouw van de eerste Landrijk Cottage stijl huizen is gestart in november 2016.

Interieur impressie Landrijk Cottage

geplaatst op 30-01-2018
Kopers slaan feestelijke paal Brink 7 en 8

Kopers slaan feestelijke paal Brink 7 en 8  

De wijk is volop in aanbouw. Kopers sloegen woensdag 20 december met wethouder Piet Melzer en ABB Bouwgroep de feestelijke paal om de start bouw van Ackerswoude Brink 7 en 8 in te luiden! Leuk dat veel mensen kiezen om in Pijnacker te komen of blijven wonen!

Van de 45 woningen in Brink 6 zijn 18 woningen bestemd voor de verhuur in de vrije sector. Het huren van een woning in Brink 6 kan vanaf begin 2018.  Lees hieronder meer meer over de bouw van de deelplannen van Brink.

Brink 5: De bouw is in volle gang. In dit plan worden ook huurwoningen gebouwd. Hierover volgt later meer.

Brink 6: Ook dit plan is in volle gang, hier worden de eerste woningen eind eerste kwartaal 2018 opgeleverd. In dit plan worden 18 huurwoningen gebouwd, de verhuur start begin 2018. Voor meer informatie kunt u in het nieuwe jaar contact opnemen met makelaar Ruseler.

Brink 7 & 8 : Hier zijn de eerste graafwerkzaamheden begonnen en wordt binnenkort de heistelling verwacht voor het slaan van de officiële heipalen.

Brink 9 : Dit wordt de laatste Brink in Ackerswoude. De verwachting is dat Brink 9 in april 2018 in verkoop gaat.

geplaatst op 22-12-2017
Inschrijven nieuwsbrief Ackerswoude

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Aanmelden voor Ackerswoude Nieuwsbrief
* = verplicht veld
Geïnteresseerd in