Ackerswoude

Op een steenworp afstand van het levendige centrum van Pijnacker ligt de sfeervolle nieuwbouw woonwijk Ackerswoude.  Ackerswoude kent twee woonmilieus. Het dorpse Ackerswoude Brink ligt het dichtst tegen het centrum aan. Winkels en voorzieningen liggen letterlijk op loopafstand. Het meer groene en rustige Ackerswoude Landrijk ligt daar omheen. In zowel Ackerswoude Brink als Ackerswoude Landrijk is het heerlijk rustig wonen in een sfeervolle en groene omgeving.

Dwars door de wijk loopt een karakteristiek lint van water, een kenmerkende bomenrij met een fietsroute. Het lint is beeldbepalend voor de groene uitstraling van Ackerswoude. Vanuit de wijk bent u snel in de Groenzoom, een recreatiegebied ten noordoosten van Ackerswoude. Maar ook de binnensteden van Delft, Den Haag en Rotterdam zijn binnen handbereik. In vijftien minuten bent u zowel met de auto, als met openbaar vervoer in het centrum van deze steden.

Plan Ackerswoude

Ackerswoude Landrijk Cottage

Begin 2012 is voor Ackerswoude een nieuw concept ontwikkeld waarbij het dorpse karakter en de bestaande kwaliteiten van Pijnacker goed tot hun recht komen.

Lees verder →

Pijnacker-Nootdorp

centraal gelegen in het groen | Ackerswoude

In Pijnacker-Nootdorp kunt u wonen in een ruime én betaalbare woning met tuin. De kinderen groeien veilig op in een groene en landelijke omgeving.

Lees verder →

Centrale ligging

centrale ligging

Ackerswoude heeft een centrale ligging en is zowel met de auto als met openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Binnen vijftien minuten staat u in de gezellige binnensteden van Den Haag, Rotterdam, Delft of Zoetermeer.

Lees verder →

Informatiecentrum

Informatiecentrum Ackerswoude

Het informatiecentrum van Ackerswoude vindt u aan de Monnikenweg 2 in Pijnacker. Hier staat een grote maquette van de complete wijk Ackerswoude. Deze wordt telkens geactualiseerd. Zo krijgt u hier een goed beeld van de gehele wijk.

Lees verder →

Groene omgeving

Ackerswoude wordt aan de ene zijde begrensd door Pijnacker Centrum en aan de andere drie zijden is er ruimte voor de natuur.  Vanuit iedere plek in Pijnacker-Nootdorp bent u met de fiets binnen vijf minuten in de natuur.

Lees verder →

Wijkspeelplek

Ackerswoude heeft een grote wijkspeelplek voor jong en oud naast de al gerealiseerde speelplekjes voor de allerjongsten in Brink. De wijkspeelplek is de centrale speelplek en het sociale hart van de wijk. Het accent ligt op natuurlijke speelelementen die uitdagen tot spelen, creativiteit en bewegen van kinderen.

Lees verder →

Avontuurlijk speeleiland

Aan het speeleiland kunnen kinderen een eigen invulling geven. Kuilen graven, visjes vangen, door het hoge gras struinen. Je kunt hier echt je fantasie gebruiken. Het speeleiland blijft lekker ruig. Het kan er dan ook drassig zijn dus oude speelkleren zijn geen overbodige luxe! Het speeleiland is vanaf begin juli te bereiken via een loopplank.

Lees verder →

Onderwijs en kinderopvang

Impressie nieuwe school Ackerswoude

Aan de Monnikenweg, bij de entree van de wijk met de Klapwijkseweg komt het Integraal Kindcentrum Ackerswoude bestaande uit Dalton-basisschool De Tweemaster en Triodus Kinderopvang. Naar verwachting start de bouw in 2020.

Lees verder →

Bewoner Arno vertelt

Bewoner Arno in Ackerswoude - voormalig tuinbouwgebied

Back to the roots in een nieuwbouwwijk? Dat verwacht je niet meteen. Maar Arno (38) deed het met zijn verhuizing naar Ackerswoude. ‘Mijn opa had in de jaren vijftig kassen in het gebied waar ik nu woon.

Lees verder →

De Brink: Hart van Ackerswoude

De Brink Hart van Ackerswoude

De Brink is een herkenbare plek met een natuurlijke uitstraling waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De groene inrichting, markante bomen en gezellige boombank geven de plek een fijne sfeer.

Lees verder →

Lint van Ackerswoude

Het fietslint dwars door Ackerswoude biedt een snelle en veilige verbinding naar het centrum en het station van Pijnacker. Om de wijk te ‘verbinden’ met de oorspronkelijke polderstructuur is gekozen voor passende bomen langs het lint als knotwilgen.

Lees verder →

Inrichtingsplannen

Straatwerkzaamheden zomer in Ackerswoude

De inrichtingsplannen voor de openbare ruimte van de wijk kunt u hier digitaal inzien als deze definitief zijn uitgewerkt.

Lees verder →

Promotiefilm

Promotiefilm Ackerswoude

Bent u nieuwsgierig naar de nieuwbouwwijk Ackerswoude aan de rand van het levendige centrum van Pijnacker?

Lees verder →

Overzichtskaart

Bekijk de overzichtskaart van Ackerswoude die is gekoppeld aan Google Maps. U ziet de verschillende deelplannen en het actuele aanbod.

Lees verder →