Groene omgeving

Vanuit iedere plek in Pijnacker-Nootdorp bent u met de fiets binnen vijf minuten in de natuur. Dus ook vanuit Ackerswoude.

Een rijk netwerk aan fiets- en wandelpaden leidt u langs eeuwenoude polderlandschappen, bossen en plassen zoals de Dobbeplas, langs dorpse strandjes als de Delftse Hout, en door de natuur.

De Groenzoom

Gaat u iets verder weg, dan kunt u naar een van de Zuid-Hollandse stranden. Op de fiets bent u ook zo in recreatie- en natuurgebied De Groenzoom, waar u heerlijk kunt wandelen of een rondje hardlopen. Meer informatie vindt u op natuurlijkpn.

Struinpad verbindt ecozone en Boezemzoom

Langs de rand van Ackerswoude vanaf de Klapwijkseweg begint de ecologische zone. De ecozone is begaanbaar via een struinpad. Over dit pad loopt u helemaal door naar de Boezemzoom. Nanda Sluijsmans is landschapsontwerper bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp en betrokken bij de aanleg van het gebied. Ze vertelt: ‘De ecozone wordt een erg mooi gebied. De natuur gaat hier zijn gang en dat is ook de bedoeling. U moet hier niet denken aan netjes aangelegde paden. De gemeente zorgt ervoor dat de route van het struinpad begaanbaar blijft maar er wordt niet veel gemaaid. Het is echt een ruige zone’, aldus Nanda. Wie geen vieze schoenen wil kan volgens Nanda prima over de verharde weg langs de ecozone naar de Boezemzoom lopen. Ook dit is een mooie route.

Sporten en spelen in Boezemzoom

De noordkant van Ackerswoude sluit aan op de Boezemzoom. De Boezemzoom biedt veel mogelijkheden voor sport en spel. Zo is dit groene gebied perfect voor een ommetje met de hond, die hier lekker kan ravotten op het hondenstrandje. Voor een rondje hardlopen bent u hier aan het juiste adres. De outdoor fitnessapparaten, maken van dat hardlooprondje zelfs een heuse bootcamp. Voor de wat grotere kinderen zijn er verschillende speelelementen met water en natuur. Tegelijk biedt het ruimte voor waterberging bij extreme regenval en zijn we dus beter bestand tegen toekomstige klimaatontwikkeling.

In de Boezemzoom komt u vanuit Ackerswoude via de zogenoemde Groene Brug. Dit is een begroeide brug waarop groenzones gewoon doorlopen, uniek binnen Nederland.

Lees ook:

Groene brug verbindt Ackerswoude met de Boezemzoom

Van de zomer fitnessen in de buitenlucht

Bewoonster Marije vertelt over heerlijk buiten sporten!

← Ackerswoude