Groene omgeving

Ackerswoude wordt aan de ene zijde begrensd door Pijnacker Centrum en aan de andere drie zijden is er ruimte voor de natuur.  Vanuit iedere plek in Pijnacker-Nootdorp bent u met de fiets binnen vijf minuten in de natuur.

Een rijk netwerk aan fiets- en wandelpaden leidt u langs eeuwenoude polderlandschappen, bossen en plassen zoals de Dobbeplas, langs dorpse strandjes als de Delftse Hout, en door de natuur. En gaat u iets verder weg, dan staat u zo op een van de Zuid-Hollandse stranden. Op de fiets bent u ook zo in recreatie- en natuurgebied De Groenzoom, waar u heerlijk kunt wandelen of een rondje hardlopen. Meer informatie vindt u op natuurlijkpn. 

Struinpad verbindt ecozone en Boezemzoom

Langs de rand van Ackerswoude vanaf de Klapwijkseweg begint de ecologische zone. De ecozone wordt begaanbaar gemaakt via een struinpad. Via het struinpad of laarzenpad kunt u helemaal doorlopen naar de Boezemzoom. Nanda Sluijsmans is landschapsontwerper bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp en betrokken bij de aanleg van het gebied. Ze vertelt: “De ecozone wordt een erg mooi gebied. U moet hier niet denken aan netjes aangelegde paden. De natuur gaat hier zijn gang en dat is ook de bedoeling van het gebied. De gemeente zorgt ervoor dat de route van het struinpad begaanbaar blijft maar er zal niet veel gemaaid worden. Het is echt een ruige zone,” aldus Nanda.

Wie geen vieze schoenen wil kan volgens Nanda prima over de verharde weg waar fietsers en voetgangers overheen kunnen langs de ecozone naar de Boezemzoom lopen. Ook dit wordt een mooie route.

Sporten en spelen in Boezemzoom

De noordkant van Ackerswoude sluit straks aan op het nieuwe groene gebied Boezemzoom. Een groene buffer tussen de wijk en bedrijventerrein Boezem. Het is ingericht met wandelpaden, natuurlijke speelelementen, fitnesstoestellen en zelfs een hondenstrandje. Een fijne plek om te wandelen of ontspannen voor jong en oud. Tegelijk biedt het ruimte voor waterberging bij extreme regenval en zijn we dus beter bestand tegen toekomstige klimaatontwikkeling.

Later komt er nog een voetgangersbrug vanuit Ackerswoude en is het helemaal goed bereikbaar. Nu moet u iets om lopen of fietsen via De Boezem om er te komen.

Lees ook:

Van de zomer fitnessen in de buitenlucht

Bewoonster Marije vertelt over heerlijk buiten sporten!

← Ackerswoude