De Brink: Hart van Ackerswoude

De Brink vormt het hart van Ackerswoude waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De groene inrichting, markante bomen en gezellige boombank geven de plek een fijne sfeer.

De Brink heeft een natuurlijke inrichting met kleurrijke bomen, weelderige bloemen, oeverbankjes aan het water, een boomstam om op te klauteren en de gezellige boombank om de markante walnootboom. Een groene plek in het hart van de wijk. Het is nu nog wat modderig maar de komende tijd wordt hard gewerkt om deze mooie groene plek voorjaarsklaar te hebben.

Verbinding naar station en centrum

Het Brinkpad vormt hiervandaan een goede verbinding voor fietsers en voetgangers naar het station en het centrum van Pijnacker. De Brink is een van de groene plekken aan het Lint van Ackerswoude. Ook op andere locaties in en rondom Ackerswoude komen fijne groene plekken om te spelen en te sporten.

Pluktuin aan De Brink

Tuinieren, proeven, ontmoeten en ontdekken. De Brink heeft een bijzondere tuin voor en door buurtbewoners. Medio 2017 kwam een aantal bewoners met het idee om een pluktuin te starten.

Na een jaar hard werken waarin de bewoners met een donatie van Fonds 1818 de tuin hebben aangelegd en ingericht, is deze in 2019 geopend. Inmiddels is het een heerlijke groene tuin waar van alles groeit en bloeit. Vrijwilliger Joshua vertelt over dit initiatief. ‘Pluktuin aan de Brink is een hele leuke ontmoetingsplek. Een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten maar ook een plek waar vlinders, egels en bijen welkom zijn.’
Lees het gehele interview met Joshua hier. 

Facebook

Benieuwd naar de werkzaamheden en aanleg van de pluktuin? De vrijwilligers zijn een community op facebook gestart waar geregeld nieuwtjes gedeeld worden. Bekijk de pagina hier.

Lees ook:
Buurtkinderen planten bomen tijdens Nationale Boomfeestdag 2018
Joshua over bewonersinitiatief Pluktuin aan de Brink

← Ackerswoude