De Brink Hart van Ackerswoude

De Brink: Hart van Ackerswoude

De Brink is een herkenbare plek met een natuurlijke uitstraling waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De groene inrichting, markante bomen en gezellige boombank geven de plek een fijne sfeer.

De Brink krijgt een natuurlijke inrichting met fruitbomen, weelderige bloemen, oeverbankjes aan het water, een boomstam om op te klauteren en de gezellige boombank om de markante walnootboom. Een groene plek in het hart van de wijk. Het is nu nog wat modderig maar de komende tijd wordt hard gewerkt om deze mooie groene plek voorjaarsklaar te hebben.

Het Brinkpad vormt hiervandaan een goede verbinding voor fietsers en voetgangers naar het station en het centrum van Pijnacker. De Brink is een van de groene plekken aan het Lint van Ackerswoude. Ook op andere locaties in en rondom Ackerswoude komen fijne groene plekken om te spelen en te sporten.

Pluktuin aan De Brink

Tuinieren, proeven, ontmoeten en ontdekken. De Brink krijgt een bijzondere tuin voor en door buurtbewoners. Een aantal bewoners is met het idee gekomen om een pluktuin te starten. Vrijwilliger Joshua vertelt over dit initiatief. “Pluktuin aan de Brink wordt een hele leuke ontmoetingsplek. Een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten maar ook een plek waar vlinders, egels en bijen welkom zijn.” Lees het gehele interview met Joshua hier. 

Pluktuin aan de Brink op Facebook

Benieuwd naar de werkzaamheden en aanleg van de pluktuin? De vrijwilligers zijn een community op facebook gestart waar geregeld nieuwtjes gedeeld worden. Bekijk de pagina hier.

lees ook:
Buurtkinderen planten bomen tijdens Nationale Boomfeestdag 2018
Joshua over bewonersinitiatief Pluktuin aan de Brink

← Ackerswoude