School De Tweemaster nieuwbouwlocatie

Onderwijs

In Ackerswoude komt ter hoogte van de Monnikenweg, bij de entree van de wijk met de Klapwijkseweg Dalton-basisschool De Tweemaster en Triodus Kinderopvang. Naar verwachting is het IKC voor het schoolseizoen in 2020 klaar.

In het nieuwbouw-gebouw komen in totaal een basisschool, een kinderdagverblijf, peuteropvang. Verder komt er een gymzaal, die ook gebruikt kan worden door sportverenigingen. Het gebouw bestaat straks uit twee verdiepingen, met centrale gebieden met aula met tribunetrap, speellokaal en gymzaal. De groepsruimten en lokalen komen aan de buitenzijde.

Wijkbewoners en andere belangstellenden konden op 19 november tijdens een inloopavond in het informatiecentrum aan de Monnikenweg komen kijken hoe het ontwerp van het IKC er uitziet. De bouw begint volgend jaar.

Aan de hand van een integrale visie op onderwijshuisvesting in de gemeente heeft de gemeenteraad in april 2016 besloten dat er in de nieuwe woonwijk Ackerswoude een school komt. De huidige openbare school De Tweemaster, is nu gevestigd in Koningshof en verhuist naar deze nieuwe locatie.

Ruim aanbod onderwijs

Pijnacker biedt daarnaast een compleet aanbod aan scholen. U kunt kiezen uit katholieke, protestants-christelijke of openbare basisscholen. Ook is er een basisschool voor algemeen bijzonder onderwijs en één voor speciaal basisonderwijs. En als uw kind de grote stap naar de brugklas maakt, dan kan dit ook binnen de gemeente. Het Stanislas College geeft onderwijs op alle niveaus: VMBO, HAVO en VWO.

Meer informatie over onderwijs en kinderopvang in Pijnacker-Nootdorp vindt u op de natuurlijkpn.

← Ackerswoude