Spelen in Ackerswoude

Naast de al gerealiseerde speelplekjes voor de allerjongsten in Brink heeft Ackerswoude een grote wijkspeelplek voor jong en oud.

De wijkspeelplek is de centrale speelplek en het sociale hart van de wijk. Het accent ligt op natuurlijke speelelementen die uitdagen tot spelen, creativiteit en bewegen van kinderen.

Centrale wijkspeelplek aangelegd

De wijkspeelplek ligt midden in Ackerswoude aan het centrale fietslint. Het heeft een natuurlijke sfeer met groen en water en speelelementen voor jong en oud. Zo is er een avontuurlijke touwbrug over het water waar de wat oudere kinderen kunnen klimmen en klauteren. De jongsten leven zich uit bij het klimhuis met glijbaan en de vogelnestschommel. Er is ook een grasveldje om een balletje te trappen of lekker te picknicken met vriendjes. De wijkspeelplek is via het Lint van Ackerswoude verbonden aan de ecozone. Dit wordt een met groen en water ingerichte zone rondom de wijk. Daaraan ligt ook het avontuurlijk speeleiland.

Avontuurlijk speeleiland

Aan het speeleiland kunnen kinderen een eigen invulling geven. Kuilen graven, visjes vangen, door het hoge gras struinen. Hier kun je je fantasie gebruiken. Het speeleiland blijft lekker ruig. Het kan er dan ook drassig zijn. Oude speelkleren zijn geen overbodige luxe! Het speeleiland is te bereiken via een loopplank.

Speelplekjes in Brink

De eerste kleine groene speelplek in Brink is ontstaan na een actieve brainstorm met de bewoners uit het eerste opgeleverde straatje ‘Brink van Dik Trom’. Ook hier is de inrichting zo natuurlijk en groen mogelijk met een gecombineerd speeltoestel waar kinderen hun eigen fantasie kunnen gebruiken. Op de kleine groene plek in ‘Brink van Floris’ staan speeltoestellen voor de allerjongsten. Buurtkinderen hebben meegedacht over de invulling.

← Ackerswoude