Wijkspeelplek

Ackerswoude heeft een grote wijkspeelplek voor jong en oud naast de al gerealiseerde speelplekjes voor de allerjongsten in Brink. De wijkspeelplek is de centrale speelplek en het sociale hart van de wijk. Het accent ligt op natuurlijke speelelementen die uitdagen tot spelen, creativiteit en bewegen van kinderen.

Centrale wijkspeelplek aangelegd 

De wijkspeelplek ligt midden in Ackerswoude aan het centrale fietslint. Het krijgt een natuurlijke sfeer met groen en water en speelelementen voor jong en oud. Zo is er een avontuurlijke touwbrug over het water waar de wat oudere kinderen kunnen klimmen en klauteren. De jongsten kunnen zich uitleven bij het klimhuis met glijbaan en de vogelnestschommel. Er komt ook een grasveldje om een balletje te trappen of lekker te picknicken met vriendjes.

De wijkspeelplek is via het Lint van Ackerswoude verbonden aan de eco-zone. Dit wordt een met groen en water ingerichte zone rondom de wijk. Daar aan ligt ook het natuurlijk speeleiland.

Speelplekjes in Brink

De eerste kleine groene speelplek in Brink is ontstaan na een actieve brainstorm samen met de nieuwe bewoners uit het eerste opgeleverde straatje ‘Brink van Dik Trom’. Ook hier is de inrichting zo natuurlijk en groen mogelijk met een gecombineerd speeltoestel waar kinderen hun eigen fantasie kunnen gebruiken. Ook de kleine groene plek in Brink van Floris is ingericht met wat speeltoestellen voor de allerjongsten. Hier hebben buurtkinderen mee mogen denken over de invulling.

Op zoek naar andere speelplekken in Pijnacker?

Alle speelplekken binnen en buiten de gemeente vindt u op de website Playadvisor.

← Ackerswoude