Avontuurlijk speeleiland om lekker te ravotten

Avontuurlijk speeleiland Ackerswoude toegankelijk

Het natuurlijke speeleiland aan het eind van het fietslint is sinds kort toegankelijk om op te spelen en te ravotten. Via een loopplank kom je op het eiland. Aan het speeleiland kunnen kinderen een eigen invulling geven. Kuilen graven of visjes vangen langs de oever bijvoorbeeld. Nu is het eiland nog erg kaal maar straks als het ingezaaid is kan er ook door het hoge gras gestruind worden. In het najaar wordt er nog wat meer invulling aan het eiland gegeven en wordt het eiland feestelijk geopend. Hiervoor ontvangen alle bewoners t.z.t. meer informatie. Het speeleiland blijft verder wel lekker ruig zodat kinderen hier echt hun eigen fantasie kunnen gebruiken. Het kan er ook drassig zijn dus oude speelkleren zijn geen overbodige luxe!

Groene verbinding
Het speeleiland is onderdeel van de eco-zone rondom Ackerswoude. Een groene verbinding met ruimte voor planten en dieren om zich tussen verschillende leefgebieden te verplaatsen. Via het struinpad kan men helemaal doorlopen naar de Boezemzoom. De Boezemzoom wordt een groene buffer tussen Ackerswoude en bedrijventerrein Boezem om te wandelen, sporten en spelen en waar iedereen kan genieten van de natuur.

Fietslint
Het fietslint dwars door Ackerswoude biedt een snelle en veilige verbinding naar het centrum en het station van Pijnacker. Later zal de fietsroute via de noordkant van Ackerswoude ook verbinding krijgen met recreatiegebied De Groenzoom. Kortom binnen 10 minuten ben je hier volop in de natuur!

Avontuurlijk speeleiland informatiebordAvontuurlijk speeleiland Ackerswoude

geplaatst op 26-07-2018