Beeld: Junior-Pluktuiniers Mason en Linne helpen kernwethouder Peter Hennevanger met de onthulling van het nieuwe welkomstbord.

De Pluktuin van Ackerswoude is geopend!

Kom en pluk, ruik, oogst en speel in Pluktuin aan de Brink! Bloemen voor thuis, kruiden voor het eten, het kan allemaal in de tuin voor en door bewoners van Ackerswoude. Wethouder Hennevanger opende dit buurtinitiatief officieel door samen met junior-pluktuiniers Mason en Linne het welkomstbord te onthullen.

Het was een gezellige drukte zondag 2 juni bij De Brink in nieuwbouwwijk Ackerswoude op het openingsfeest van de pluktuin. De initiatiefnemers uit de buurt zijn in maart 2018 gestart met de aanleg. Van een modderige plek is het een heerlijke groene tuin geworden waar van alles groeit en bloeit. Dus vonden ze het tijd voor een officiële opening met van alles te zien, doen en beleven: het net gebouwde insectenhotel vullen, voorlezen, een yogales, spelletjes, schminken, kleurwedstrijd, tuinadvies.

Bewonersinitiatief
Buurtbewoner Arno van de Sande nam medio 2017 contact op met de gemeente met de vraag of bewoners van Ackerswoude mochten meedenken over de invulling van De Brink, het groene hart van Ackerswoude. De gemeente vond dit een mooi initiatief en werkte hier graag aan mee. Een oproep van Arno via sociale media leverde veel ideeën van enthousiaste buurtbewoners op. Veel van de wensen van bewoners zijn door de gemeente overgenomen in het ontwerp.

Groene hart van Ackerswoude
De Brink is door de gemeente ingericht met een weelderige bloemenmix, oeverbankjes langs het water, een boomstam om op te klauteren en een markante walnootboom met een bankje rondom. Een perceel van iets meer dan 200 m2 gaf de gemeente beschikbaar aan bewoners om hier zelf een mooie pluktuin van te maken en beheren. Een nieuwe oproep via sociale media bracht de acht bevlogen initiatiefnemers bij elkaar om invulling te geven aan de pluktuin met insectenhotel.

De Pluktuin verbindt
De tuin is een plek geworden waar iedereen in de omgeving kan genieten, spelen en struinen en waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. “Met elkaar tuinieren is leuk, maar nog belangrijker is ontmoeting” zegt Diana Uphof, één van de initiatiefnemers, “We merken nu al dat de Pluktuin verbindt!” Wethouder Hennevanger voegt daaraan toe: “We kunnen alleen een leuke gemeente zijn als we leuke inwoners hebben. Ik heb dan ook bewondering dat jullie dit met elkaar oppakken voor de wijk. Niet alleen voor het groen, maar juist dat het plek biedt voor een praatje met elkaar”.

Meld je aan als vrijwilliger en blijf op de hoogte van Pluktuin aan de Brink via hun Facebook-pagina, of website.

Ook wonen in Ackerswoude?
Interesse in wonen deze leuke buurt? Kijk voor meer informatie over nieuwbouwwijk Ackerswoude via ackerswoude.nl

Zelf iets voor je buurt organiseren?
Deze dag is mede mogelijk gemaakt met de Buurtknip van de gemeente. Bekijk de mogelijkheden van de Buurtknip.

Beeld: De acht vrijwilligers van de Pluktuin zijn: Carla Bot, Jeroen Bruil, Renée Benne, Joshua de Jong, Margaretha Star, Pascal Schrama, Rick en Diana Uphof

Beeld: Buurtbewoners kwamen de pluktuin natuurlijk even ontdekken

geplaatst op 16-07-2019