Fitnesstoestellen

Van de zomer fitnessen in de buitenlucht

In de piekberging Oude Polder in Pijnacker zijn fitnesstoestellen geplaatst van Kompan. De aankomende maanden worden de rest van de werkzaamheden hier afgerond. De verwachting is dat het fitnesspark medio juli geopend wordt.

Op dit moment zijn de fitnesstoestellen vanuit Ackerswoude ook nog niet goed bereikbaar maar hier wordt aan gewerkt! De ecologische zone aan de rand van Ackerswoude krijgt hier straks verbinding mee door middel van een brug.

Naast de toestellen is ook een uitdagend parcours gerealiseerd met meerdere avontuurlijke speeltoestellen in de piekberging tussen Ackerswoude en bedrijvenpark De Boezem! “Wat ook bijzonder is, is de waterinlaat die ook als speelgelegenheid fungeert”, vertelt Tjeerd Warringa, adviseur groen en spelen bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. “De verwachting is dat de waterberging één keer in de tien jaar gebruikt zal worden om overtollig water te bergen. Uiteraard wordt het gebied dan eerst goed gecontroleerd zodat er geen mensen achterblijven in het gebied.”

Avontuurlijke speeltoestellen Oude Polder 2Avontuurlijke speeltoestellen

Groene randen van Ackerswoude
Langs de rand van Ackerswoude vanaf de Klapwijkseweg begint de ecologische zone. De ecozone wordt begaanbaar gemaakt via een struinpad. Via het struinpad of laarzenpad kunt u helemaal doorlopen naar de Boezemzoom. Nanda Sluijsweg is landschapsontwerper bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp en betrokken bij de aanleg van het gebeid. Ze vertelt: “De ecozone wordt een erg mooi gebied. U moet hier niet denken aan netjes aangelegde paden. De natuur gaat hier zijn gang en dat is ook de bedoeling van het gebied. De gemeente zorgt ervoor dat de route van het struinpad begaanbaar blijft maar er zal niet veel gemaaid worden. Het is echt een ruige zone,” aldus Nanda.

Wie geen vieze schoenen wil kan volgens Nanda prima over de verharde weg waar fietsers en voetgangers overheen kunnen langs de ecozone naar de Boezemzoom lopen. Ook dit wordt een mooie route.

Fitnesstoestellen vlakbij AckerswoudeFitnesstoestellen Oude Polder

geplaatst op 28-02-2018