Groep jongeren bouwt eigen woning

Een enthousiaste groep starters ontwerpt en ontwikkelt gezamenlijk hun eigen woningen in Ackerswoude. Dit principe staat bekend als CPO, Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Wethouder Melzer overhandigde onlangs de  koopovereenkomst aan Bas Groothelm van projectontwikkelaar Meacasa.

Flexibiliteit
Voor Meacasa was Ackerswoude een natuurlijke keuze vanwege de grote flexibiliteit en vele mogelijkheden die geboden wordt. Samen met de klant ontwerpt en ontwikkelt men de woningen. Dus een betaalbaar en duurzaam huis waar je als koper je eigen handtekening in terugziet.

Bouw half mei gestart
De groep kopers bestaat uit jonge mensen uit Pijnacker, maar ook van daarbuiten. De eerste fase van de bouw van 11 woningen is half mei gestart, de 2e fase start in het derde kwartaal. Totaal worden er 24 woningen gebouwd, gelegen aan de Brinklande tegenover vrije kavels A bij de overgang van Landrijk naar Brink.

Naast de woningen, die zijn ontworpen door de kopers zelf bestaat ook de mogelijkheid om te wonen in een loft mét tuin in de vorm van een hooischuur, genaamd Loft & Garden.

geplaatst op 31-05-2016