Veelgestelde vragen

De wijk Ackerswoude is op dit moment in ontwikkeling. Het is begrijpelijk als u daar vragen over heeft. Hieronder vind u de veelgestelde vragen.

Heeft u een vraag? Hieronder vind je de antwoorden op vragen die wij regelmatig krijgen. Kunt u de informatie niet op de website of hieronder vinden? Vul dan het contactformulier in.

Hoeveel woningen komen er?

Er komen totaal circa 1000 woningen in de hele wijk.

Wanneer begint de bouw van de woningen?

Ackerswoude is volop in ontwikkeling. De start van de bouw is afhankelijk van de verkoop van woningen en bouwkavels. De wijk wordt in fases gebouwd. Vanaf 2014 gaat er elke paar maanden wel een nieuwe fase in aanbouw.

Wanneer start de verkoop van de woningen?

Elke maand Via deze website kunt u zien welke projecten wanneer in verkoop gaan. Kijk hiervoor bij de deelgebieden Brink en Landrijk. Ook kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen.

Waar kan ik me inschrijven voor een koopwoning?

Via deze website kunt u zich niet voor een woning inschrijven. Dit gaat via de diverse projectpagina’s van de ontwikkelaars. U kunt zich via het contactformulier wel opgeven als geïnteresseerde. Via de nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de start verkoop van woningen en waar u zich kunt inschrijven.
Op de pagina’s van deelgebieden Brink en Landrijk ziet u welke plannen er nog in verkoop zijn.

Komen er ook huurwoningen en waar kan ik mij inschrijven?

Bij Brink 5, 6 en 8 worden naast koopwoningen een aantal eengezinswoningen verhuurd in de vrije sector. Wanneer de inschrijving voor verhuur zal starten is nog niet bekend. Dit zal ongeveer zijn als de bouw bijna gereed is.
Via het contactformulier op deze website kunt u zich wel vast opgeven als geïnteresseerde.

Huurwoningen in de sociale sector (onder €710/maand) worden altijd regionaal aangeboden via Woonnet Haaglanden. Daar kunt u zich dan ook inschrijven als woningzoekende.
Op dit moment is het nog niet bekend of er ook nog sociale huurwoningen in de wijk komen.

Regelmatig worden door de gemeente Pijnacker-Nootdorp kavels voor zelfbouw te koop aangeboden. Meer informatie leest u hier.

Hoe groot zijn de woningen en wat zijn de prijzen?

In Ackerswoude zullen verschillende type woningen worden gebouwd: kleinschalige appartementen, rijtjeswoningen, twee-onder-een-kap, meergezins- en seniorenwoningen in verschillende prijsklassen.

Komt er ook openbaar vervoer?

Door de wijk zelf gaat geen in openbaar vervoer, omdat Ackerswoude direct naast station Pijnacker Centrum ligt. Vanaf daar zijn steden als Den Haag, Rotterdam, Delft en Zoetermeer met metro of bus zeer goed bereikbaar.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

U kunt zich opgeven voor het ontvangen van de nieuwsbrief. U ontvangt dan regelmatig een digitale nieuwsbrief met daar in alle laatste ontwikkelingen.

← Belangstelling?