Eerste paal voor Kindcentrum Ackerswoude

Afgelopen vrijdag is de bouw van het Integraal Kindcentrum (IKC) officieel begonnen. Drie kinderen drukten op een grote knop waardoor de eerste paal de grond in ging. Behalve de kinderen waren ook de bestuursvoorzitter van Scholengroep Holland en wethouder Peter Hennevanger van Pijnacker-Nootdorp aanwezig. Andere belangstellenden konden de gebeurtenis volgen via een live stream. Haeby Uiterdijk (locatiemanager Triodus Kinderopvang) en Suzanne de Jong (directeur Dalton-basisschool de Tweemaster) vinden het IKC een waardevolle aanvulling voor Ackerswoude. “Het wordt een fijne en veilige plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar terecht kunnen voor opvang, onderwijs, sport en spel. Alles op één plek. Je ziet ze als baby binnenkomen en als puber weer vertrekken.”

Het plan
Het pand komt te staan aan de Blauwe Kiekendieflande, bij de entree van de wijk met de Klapwijkseweg. Het kindercentrumcentrum bestaat uit de Dalton-basisschool de Tweemaster en Triodus Kinderopvang. Kinderen van 0-13 jaar kunnen hier van ’s ochtends vroeg tot eind van de middag worden opgevangen. Het gebouw bestaat straks uit twee verdiepingen met multifunctionele ruimtes zoals een aula met een tribunetrap, een speellokaal en een sportbox. Die laatste kunnen verenigingen ook gebruiken.

Een bijzondere aanpak
Door de bijzondere samenwerking biedt de locatie bijna alles wat nodig is voor de groei van een kind op dezelfde plek. De droom van Suzanne is: “Dat ze doorgroeien en zich kunnen voorbereiden op de middelbare school. Dat ze een stabiele basis hebben gekregen in ons IKC.” De gezamenlijke pedagogische aanpak zorgt daarvoor. Hierdoor wordt één lijn getrokken in de ontwikkeling van het kind. Peuters van drie jaar kunnen bijvoorbeeld al op bezoek gaan bij de kleuters om te wennen aan de volgende stap in het schoolproces.

Uitkomst voor ouders
Juist in de huidige maatschappij waarin beide ouders werken, biedt het IKC een uitkomst. Het is een veilige plek waar kinderen al ’s ochtends vroeg terecht kunnen. Ouders uit Ackerswoude die hun kinderen nu naar Triodus Kinderopvang in Nootdorp en de Daltonschool in Pijnacker brengen, hoeven straks niet meer om te rijden. Zij kunnen hun kinderen om de hoek afzetten.

Het nieuwe schooljaar
Om de bouw van het nieuwe centrum te koesteren, schrijven de kinderen nu brieven voor de toekomst. Deze brieven worden ergens in het nieuwe pand bewaard en zullen over 25 jaar door de leerlingen van de toekomst worden gelezen. Haeby: “Het is natuurlijk een hele rare tijd waarin we nu leven. En zeker door kinderogen. Ik ben benieuwd wat er over 25 jaar naar boven komt.” Afgelopen jaren heeft de bouw vertraging opgelopen, maar nu ziet het ernaar uit dat de eerste schooldag in september 2021 kan beginnen.

Meer informatie
Meer informatie over onderwijs en kinderopvang in Pijnacker-Nootdorp vindt u via de website Gemeente Pijnacker-Nootdorp.

geplaatst op 24-06-2020

Verknocht aan Ackerswoude

Ruim, rust, groen en locatie
Belinda (40) woont samen met haar partner en twee kinderen in Ackerswoude Brink. Hoe dat bevalt? Heel goed, want het gezin verhuist binnenkort, en wel binnen de grenzen van Ackerswoude!

Ruimer wonen kan in Landrijk
Belinda is geboren en getogen in Dordrecht en werkt in haar geboortestad als administratief medewerker bij een industriële olieblender. Met haar gezin woont ze nu vier jaar in Ackerswoude Brink. Straks begint ze samen met haar partner en kinderen aan een nieuw hoofdstuk. Ze kochten in Landrijk een XXL herenwoning. Belinda is druk bezig met het uitkiezen van de vloer en tegels voor haar nieuwe woonkamer en badkamer, want in juni krijgt ze al de sleutels.

Ontvluchten uit de drukte
Belinda is ontzettend blij met het groen en de rust in Landrijk. Dagelijks reizen Belinda en haar partner naar Den Haag en Dordrecht voor hun werk. Om de drukte te ontvluchten willen zij thuiskomen in een rustige omgeving. En dat kan in Ackerswoude Landrijk.  De nieuwe woning ligt op een wooneiland en wordt omringd door water en groen, zoals de Boezemzone. Maar ook nu al genieten ze volop van het groen. Belinda pakt regelmatig de fiets om de paden door het groen te volgen naar de lokale supermarkt en restaurantjes in de buurt. Ook haar zoon (11) zit dagelijks op zijn mountainbike om door het groen te racen en snel van school naar huis te crossen.

Makkelijk en snel te bereiken
De locatie van Landrijk binnen Ackerswoude is voor het gezin één van de overwegingen geweest om te verhuizen. De Brink is volgens Belinda gezellig druk en het verkeer gaat hier echt door de wijk. Nu gaat het gezin aan de rand van Landrijk wonen, hier is weinig doorgaand verkeer. Dit zorgt voor extra rust. Maar wel met de drukte van de stad om de hoek.

Genoeg te doen in Pijnacker
Met de auto en de Randstadrail zijn Rotterdam en Den Haag makkelijk en snel te bereiken voor de grote activiteiten. Belinda: ‘10 minuutjes rijden en dan zijn we overal!’ Maar ook in Pijnacker is genoeg te doen. De bootcamplessen die door jong en oud druk worden bezocht, de verschillende kinderspeelplaatsen en diverse evenementenzorgen ervoor dat er ook in de buurt genoeg te doen is.

Op zoek naar een rustig en groene omgeving dichtbij de grote steden? Wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen in Landrijk? Lees hier meer.

geplaatst op 22-04-2020
De Brink Hart van Ackerswoude

UITagenda Pijnacker-Nootdorp

Er valt veel te beleven in Pijnacker-Nootdorp, maar wat en wanneer? Vanaf vandaag vind je alle evenementen en culturele activiteiten in onze nieuwe Uitagenda! Vanuit de nota “verbinden door cultuur” is deze Uitagenda ontstaan. Wij wensen je veel plezier in Pijnacker- Nootdorp.

Bezoek een theatervoorstelling in CulturA & Zo. Kom meer te weten over de geschiedenis van je woonplaats door een lezing van het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker. Veeg tranen van ontroering weg tijdens een prachtige muziekuitvoering. Of bikkel mee in een van de vele sportevenementen in de frisse natuur rond Pijnacker-Nootdorp.

Zoek je iets te doen in Pijnacker-Nootdorp? Je vindt het in de Uitagenda.

geplaatst op 20-02-2020
Inschrijven nieuwsbrief Ackerswoude

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Aanmelden voor Ackerswoude Nieuwsbrief
* = verplicht veld
Geïnteresseerd in