De eerste koop-/aannemingsovereenkomsten Landrijk 14 en 15 zijn ondertekend

Maandag 13 juli is de eerste koop-/aannemingsovereenkomst voor Landrijk 14 (Cottage Stijl) en op donderdag 16 juli is de eerste koop-/aannemingsovereenkomst voor Landrijk 15 (chalet Stijl) in het nieuwe woongebied Ackerswoude te Pijnacker ondertekend. De komende weken worden meerdere handtekeningen gezet. Het plan bestaat uit verschillende typen eengezinswoningen.

De verkoop van de nieuwbouwplannen Landrijk 14 en 15 kent een voorspoedige start. De eerste overeenkomst van Landrijk 14 is getekend door de heer R.C. Schouw en mevrouw S. Drenth en de eerste overeenkomst voor Landrijk 15 is getekend door de heer en mevrouw van Kouwenhoven.

Landrijk 14 en 15
De kopers van een woning in Ackerswoude komen te wonen in een zeer inspirerende omgeving. Pijnacker is een aantrekkelijke woonplaats, met een prachtig natuurgebied. De woningen van Ackerswoude zelf zijn ook omgeven met veel groen. Een prachtige natuur, talloze recreatiemogelijkheden, een karakteristieke architectuur en bovendien veel voorzieningen in de buurt; bijzondere elementen die samenkomen in dit project.

De plannen Landrijk 14 (cottage stijl) en Landrijk 15 (chalet stijl), bieden verschillende woningtypen van herenhuizen, twee-onder-een kap woning, drie-onder-een kap woningen en vrijstaande villa’s. Alle woningen hebben een eigen parkeerplaats op eigen terrein of op het mandelig binnenterrein.

De compleetheid van de woningen maakt ze kwalitatief en prijstechnisch zeer interessant. Omdat smaken en levensstijlen verschillen, zijn de woningen echter ook flexibel in te delen en aan te passen aan persoonlijke voorkeuren. Denk aan een uitbouw, dakkapel, etc. Bewoners zullen zich snel thuis voelen in de ruime woningen, op een unieke locatie. De woningen voldoen bovendien aan de meest recente eisen op het gebied van energieverbruik en duurzaamheid. Dit zorgt er niet alleen voor dat kopers een steentje bijdragen aan het milieu, het levert hen ook aan het einde van de maand een lagere energierekening op.

Meer weten?
Meer informatie over het plan is te vinden op deze website of kan opgevraagd worden bij Ruseler Makelaars te Pijnacker via 015 – 369 81 24 of WVK Makelaars te Nootdorp via 015 – 310 99 48.

geplaatst op 20-07-2020

Zitbank voor woonwijk Ackerswoude

ABB Bouwgroep heeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp een bank aangeboden die geplaatst is in de woonwijk Ackerswoude in Pijnacker. Dit aanbod had zij gedaan op 27 mei 2019 toen de ondertekening van de zuidrand plaatsvond.

Zitbank
Wat is er heerlijker dan bij het prachtige zomerse weer een wandeling te maken door je eigen woonwijk en dan even te zitten om van de omgeving te genieten? Het kan nu op deze bank. Er is een zitbank geplaatst op het eiland voor Ackerswoude, deelfase Brink 9 (straat: Brinkrijk). Wethouder Frank van Kuppeveld heeft de geschonken bank officieel in ontvangst genomen op 6 juli.

geplaatst op 12-07-2020

Eerste paal voor Kindcentrum Ackerswoude

Afgelopen vrijdag is de bouw van het Integraal Kindcentrum (IKC) officieel begonnen. Drie kinderen drukten op een grote knop waardoor de eerste paal de grond in ging. Behalve de kinderen waren ook de bestuursvoorzitter van Scholengroep Holland en wethouder Peter Hennevanger van Pijnacker-Nootdorp aanwezig. Andere belangstellenden konden de gebeurtenis volgen via een live stream. Haeby Uiterdijk (locatiemanager Triodus Kinderopvang) en Suzanne de Jong (directeur Dalton-basisschool de Tweemaster) vinden het IKC een waardevolle aanvulling voor Ackerswoude. “Het wordt een fijne en veilige plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar terecht kunnen voor opvang, onderwijs, sport en spel. Alles op één plek. Je ziet ze als baby binnenkomen en als puber weer vertrekken.”

Het plan
Het pand komt te staan aan de Blauwe Kiekendieflande, bij de entree van de wijk met de Klapwijkseweg. Het kindercentrumcentrum bestaat uit de Dalton-basisschool de Tweemaster en Triodus Kinderopvang. Kinderen van 0-13 jaar kunnen hier van ’s ochtends vroeg tot eind van de middag worden opgevangen. Het gebouw bestaat straks uit twee verdiepingen met multifunctionele ruimtes zoals een aula met een tribunetrap, een speellokaal en een sportbox. Die laatste kunnen verenigingen ook gebruiken.

Een bijzondere aanpak
Door de bijzondere samenwerking biedt de locatie bijna alles wat nodig is voor de groei van een kind op dezelfde plek. De droom van Suzanne is: “Dat ze doorgroeien en zich kunnen voorbereiden op de middelbare school. Dat ze een stabiele basis hebben gekregen in ons IKC.” De gezamenlijke pedagogische aanpak zorgt daarvoor. Hierdoor wordt één lijn getrokken in de ontwikkeling van het kind. Peuters van drie jaar kunnen bijvoorbeeld al op bezoek gaan bij de kleuters om te wennen aan de volgende stap in het schoolproces.

Uitkomst voor ouders
Juist in de huidige maatschappij waarin beide ouders werken, biedt het IKC een uitkomst. Het is een veilige plek waar kinderen al ’s ochtends vroeg terecht kunnen. Ouders uit Ackerswoude die hun kinderen nu naar Triodus Kinderopvang in Nootdorp en de Daltonschool in Pijnacker brengen, hoeven straks niet meer om te rijden. Zij kunnen hun kinderen om de hoek afzetten.

Het nieuwe schooljaar
Om de bouw van het nieuwe centrum te koesteren, schrijven de kinderen nu brieven voor de toekomst. Deze brieven worden ergens in het nieuwe pand bewaard en zullen over 25 jaar door de leerlingen van de toekomst worden gelezen. Haeby: “Het is natuurlijk een hele rare tijd waarin we nu leven. En zeker door kinderogen. Ik ben benieuwd wat er over 25 jaar naar boven komt.” Afgelopen jaren heeft de bouw vertraging opgelopen, maar nu ziet het ernaar uit dat de eerste schooldag in september 2021 kan beginnen.

Meer informatie
Meer informatie over onderwijs en kinderopvang in Pijnacker-Nootdorp vindt u via de website Gemeente Pijnacker-Nootdorp.

geplaatst op 24-06-2020
Inschrijven nieuwsbrief Ackerswoude

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Aanmelden voor Ackerswoude Nieuwsbrief
* = verplicht veld
Geïnteresseerd in