Alle wegen leiden naar Ackerswoude

Voor Michel en Anouk leiden alle wegen naar Ackerswoude

Toen Michel en Anouk op hun huwelijksdag van de makelaar hoorden dat er voor hen een woning in Landrijk 14 beschikbaar was, leek dit wel voorbestemd te zijn. Deze kans moesten ze pakken. Niet alleen voor zichzelf, maar ook om de dromen van hun twee kinderen waar te maken.

Een toekomst in Ackerswoude

Michel (46) en Anouk (38) ontmoetten elkaar ruim 18 jaar geleden in dé kroeg van Pijnacker: de Guyter. Het was liefde op het eerste gezicht. Samen kregen ze twee kinderen. Zoon Siem is inmiddels 10 jaar en dochter Joan is 7 jaar oud. Het gezin woont al ruim 13 jaar in een eengezinswoning in Nootdorp. Nu de kinderen groter worden is het huis echt te klein geworden en is het gezin al geruime tijd op zoek naar een nieuw huis in de omgeving.

Pijnacker voelt als een warm bad

Tijdens hun zoektocht blijkt dat de groene en rustige nieuwbouwwijk Ackerswoude steeds opnieuw als hun favoriete nieuwe woonplek voelt. Joan zit op de turnvereniging in Pijnacker, de ouders van Anouk wonen er om de hoek en Siem zit op dezelfde voetbalvereniging als zijn vader vroeger zat. ‘Toen ik na 10 jaar met Siem terugging naar DSVP voelde het alsof ik in een warm bad terecht kwam’, zegt Michel. Zijn dochter Joan kijkt vooral uit naar het buitenspelen in Ackerswoude. ‘Bij oma (‘Omi’) in de buurt zijn veel leuke speeltuinen en ik weet daar nu al goed de weg’, zegt Joan.

Een bijzonder huwelijksgeschenk

Eerder bekeken Michel en Anouk woningen in andere projecten van Ackerswoude en Nootdorp,  maar steeds grepen ze mis of voldeed de woning niet aan hun eisen. In april vorig jaar werd het koppel uitgeloot voor zowel Landrijk 14 als 15. Maar een paar maanden later werd het pasgetrouwde stel op hun huwelijksavond verrast door een voicemail van de makelaar met het bericht dat er nog één woning in Landrijk 14 voor ze beschikbaar was. Een geschenk uit de hemel!

Een buurt vol gezelligheid

Hoewel de verhuizing nog ongeveer een jaar op zich laat wachten, kennen Michel en Anouk al bijna iedere buurman en buurvrouw. Ze zijn lid van de speciale Facebookgroep van Landrijk 14 en 15, waarin iedere nieuwe bewoner zich aan de groep andere bewoners voorstelt. Ook kennen ze al een een paar mensen uit de wijk. ‘Mijn vroegere meester Raymond gaat ook in Ackerswoude wonen,’ zegt Siem. Ook is één van zijn schoolvriendjes naar Ackerswoude verhuisd.

Volgend voorjaar verhuizen Michel en Anouk met hun kinderen naar de plek waar het voor hen allemaal begon. ‘Ik verwacht dat de verhuizing echt als thuiskomen gaat voelen’, zegt Michel.

← Wonen in Landrijk