Een ruim familiehuis

Een ruim familiehuis voor Raymond & Tamara

Waar vind je tegenwoordig een woning voor een gezin met vier kinderen, met voor elk kind een eigen kamer? Raymond en Tamara zochten een huis voor hun samengestelde gezin met vier pubers van 11, 13, 14 en 16 jaar. Een echt familiehuis. Ze vonden het in Ackerswoude!

Samenwonen met het hele gezin

Raymond en Tamara ontmoetten elkaar een paar jaar geleden. Het klikte zo goed dat er plannen kwamen om te gaan samenwonen. Maar wel onder twee voorwaarden: een woning met voor ieder kind een eigen slaapkamer en gelegen tussen hun huidige woonplaatsen Nootdorp en Berkel en Rodenrijs in. Dan hoefde er niet gewisseld worden van school en sportclubs.

De zoektocht

In het afgelopen jaar werd de zoektocht serieus. Ze bekeken bestaande woningen, diverse nieuwbouwprojecten en tijdens een van hun corona-wandelingen in het voorjaar kwamen ze terecht in Ackerswoude. De ruime woningen en de bouwstijl maakten Raymond en Tamara enthousiast. Met daarbij de ligging precies tussen hun huidige woningen in werd Ackerswoude de plek waar ze met het hele gezin wilden wonen.

Ze schreven zich in voor Landrijk 14 maar werden helaas uitgeloot. Toch gaven ze  de moed niet op! Raymond en Tamara schreven zich opnieuw in, dit keer voor Landrijk 16 én met succes! Ze kregen de woning toebedeeld. Een huis op een mooie zichtlocatie en een tuin op het zuidwesten. ”Het heeft zo moeten zijn”, zegt Raymond blij.

Toekomstdromen

Het duurt nog even voordat Landrijk 16 wordt gebouwd, maar dat vinden Raymond en Tamara helemaal niet erg. “Dat geeft ons en onze kinderen de tijd om aan het idee te wennen en ernaar toe te leven”. Dat lukt al aardig. De kinderen hebben de kamers verdeeld en Raymond en Tamara mochten bij hun toekomstige buurtgenoten alvast binnenkijken in een soortgelijke woning. Ook is Raymond een Facebook-groep gestart voor alle nieuwe bewoners van Landrijk 16. Want een mooie toekomst in Ackerswoude is voor het gezin een toekomst waarin ze niet alleen fijn met elkaar in één huis wonen, maar ook fijn contact hebben met hun buren.

 

 

← Wonen in Landrijk